Nyitókép: Pixabay.com

Kellemes idő lesz a hétvégén

Infostart
2019. február 7. 11:41
Hazánk nagy részén napos időre van kilátás, csak keleten zavarhatják felhők a napsütést. A hétvégére ideális kirándulóidő ígérkezik.

Csapadék továbbra sem várható. Nyugaton, északnyugaton megélénkül, Sopron térségében megerősödik a déli-délkeleti szél. Délután a legtöbb helyen 3 és 8 fok között alakul a hőmérséklet, Késő estére +2 és -4 fok közé csökken a hőmérséklet. Nem lesz front térségünkben - írta a met.hu.

Forrás: Facebook/Országos Meteorológiai Szolgálat

Pénteken nyugat felől megnövekszik, majd délutántól csökken a felhőzet. Csapadék nem várható. Reggelre ismét többfelé képződhet pára, köd. A gyenge, mérsékelt szélben hajnalban -7, 0, délután 3-9 fokot mérhetünk - olvasható az Időkép előrejelzésében.

Szombaton kezdetben több felhő lehet az égen, majd délután a Dunántúlon válhat szakadozottabbá a felhőtakaró. Említésre méltó csapadék nem várható. A párás, ködös reggelt követően sokfelé megélénkül a délies szél. Délután 5-10 fokra van kilátás.

Vasárnap változóan napos-felhős időben lesz részünk, estig számottevő csapadék nem várható. Élénk, a Dunántúlon erős, viharos lehet a délies szél. A csúcshőmérséklet 6 és 13 fok között alakul, hidegebb északon lesz. Hétfőn feltámadó északnyugati széllel, kiadós esővel, záporokkal és több fokos lehűléssel hidegfront érkezik.