Nyitókép: MTI Fotó: Mészáros János

Döntöttek Bróker Marcsiról

Infostart
2019. február 5. 11:31
További fél évvel meghosszabbította a Bróker Marcsiként elhíresült D. Sándorné előzetes letartóztatását a Szegedi Ítélőtábla – közölte a Népszava.

A nem jogerős döntés szerint a Kun-Mediátor Kft. egykor külföldre szökött vezetőjének – aki a vád szerint több mint 12 milliárd forint kárt okozott ügyfeleinek – július végéig rács mögött kell maradnia, hacsak közben meg nem születik az elsőfokú ítélet.

A vádhatóságot azért is sürgeti az idő, mert a jogszabályok szerint az előzetes legfeljebb három évig tarthat, a büntetőügyet tárgyaló Szolnoki Törvényszéknek tehát 2019 vége előtt ítéletet kell hoznia, különben szabadlábra kerül a karcagi nő - írta a lap.

D. Sándorné az előzetes mostani felülvizsgálatakor azt kérte, hogy a jövőben a „bűnügyi felügyeletét nyomkövetővel határozza meg a bíróság”, ám a bíróság az előzetes letartóztatás fenntartását indokoltnak látta. Arra nem érkezett indítvány, hogy D. Sándorné óvadék ellenében kerüljön szabadlábra.

A Kun-Mediátor Kft. egykori vezetője a botrány 2015 tavaszi kirobbanása után szökött külföldre, a magyar hatóságok ezután nemzetközi elfogató parancsot adtak ki ellene. Végül a közép-amerikai Belize-ből hozták haza 2016 decemberében. A nő ellen az ügyészség 767 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat.