eur:
392.84
usd:
367.89
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Szerdán kezdi kézbesíteni a nyugdíjakat a Magyar Posta - a nap hírei

Megalakult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének sztrájkbizottsága. Sztrájkolnak kedden a frankfurti és a hamburgi repülőtér biztonsági dolgozói.

Január 16-án, szerdán kezdi kézbesíteni a nyugdíjakat a Magyar Posta - közölte a Magyar Államkincstár. A szervezet közleményében közölte: a bankszámlákra érkező nyugdíjakat már pénteken elutalta.

Megalakult a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének sztrájkbizottsága A testület azt szeretné elérni, hogy a sztrájktörvény keretei között kényszeríthessék egyeztetésre a kormányt. Szűcs Tamás PDSZ-elnök a Népszavának elmondta: a cél továbbra is az, hogy egy közös szakszervezeti sztrájkbizottság jöjjön létre, így várják a többi érdekvédelmi szervezet testületének megalakulását.

Az idén bizonyos betegségek után már adókedvezmény jár - mondta el az InfoRádiónak az Együtt Könnyebb Női Egészség Alapítvány munkatársa. Salamon Adrienn közölte: kedvezmény vehető igénybe az endometriózis, a méhnyak- mell- és petefészekrák, a here- és prosztatarák után is.

Tavaly év végére 40 százalékra emelkedett a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatási rátája - közölte Nyitrai Zsolt kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott. Kósa Ádám, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének elnöke hangsúlyozta, a kormány a tervezéstől kezdve bevonja a fogyatékosügyi szervezeteket az őket érintő kérdésekben.

Az emlékezés az ismétlődés legjobb ellenszere - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a málenkij robot évfordulója alkalmából. Rétvári Bence Nagymaros, Kismaros és Zebegény közös megemlékezésen felidézte: a 3 településről néhány nap alatt 500, Magyarországról pedig néhány hónap alatt csaknem 800 ezer embert hurcoltak kényszermunkára a Szovjetunióba.

A frankfurti és a hamburgi repülőtérre is sztrájkot hirdetett keddre a biztonsági dolgozók szakszervezeti szövetsége. A frankfurti légikikötőben hajnali 2 órától este 8 óráig tart a munkabeszüntetés. Hamburgban egész napos lesz a sztrájk. A munkabeszüntetés miatt járatkimaradások és késések lehetnek.

Európa több országában is gondokat okoz a nagy mennyiségű hó. Ausztriában és Németországban eddig 13 halottja van az egy hete tartó havazásnak. Romániában és Ukrajnában is fennakadást okozott a nagy mennyiségű hó.

Lemondott a görög védelmi miniszter a macedón névvita miatt. A tárcavezető visszahívta pártjának 6 miniszterét is a kormánykoalícióból. A kabinet a távozó politikus pártjának, a Független Görögöknek a támogatásával rendelkezik szűk többséggel a parlamentben.

Címlapról ajánljuk
Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Felbolydult a teljes Közel-Kelet – Most szabadul csak el igazán a káosz?

Felbolydult a teljes Közel-Kelet – Most szabadul csak el igazán a káosz?

Irán szombaton támadást intézett Izrael területe ellen, amely új szintre emelte a két ország között dúló konfliktust. A rakétacsapás nem okozott jelentős károkat zsidó állam számára, viszont Jeruzsálemben már eldönthették, hogy nem hagyják megtorlás nélkül az eseményeket. Egy ilyen lépés viszont könnyen kiterjedt háborúvá fajulhat, amely egy csomó országot magával ránthat a Közel-Keleten. Elemzésünkben azt nézzük meg, hogy melyik fél pontosan ki(k)re számíthat egy elharapódzó háború esetén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×