eur:
393.51
usd:
368
bux:
66334.65
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay.com

Figyelmeztetések hétfő reggelre, jó hírek a hét további részére

A következő napokban tovább melegszik az idő, a hét közepén néhol 10 Celsius-fok körül alakulnak a maximumok. Éjszaka azonban még ónos eső és erős szél lesz, emiatt figyelmeztet a meteorológia.

Vasárnap az átmeneti szünet után estefelé északnyugat felől ismét csapadékzóna érkezik, amelyből a Dunántúlon elkezd esni az eső. Éjszaka egyre többfelé várható csapadék. Sok helyen jellemzően eső, északkeleten ugyanakkor havas eső, hó várható (nagyjából további lepel-2 cm). Délkeleten az éjféli órákban átmeneti, kis mennyiségű ónos eső is előfordulhat. Hajnalban lassacskán csökken a csapadékhajlam, ekkor még záporokra lehet számítani (északkeleten hózápor).

Hétfőn napközben helyenként zápor, északkeleten és estétől másutt hózápor is lehet.

Az északnyugatira forduló szél vasárnap este nagy területen megerősödik,

hétfőn napközben pedig viharossá fokozódik (60-75 km/h).

A Dunántúl északi felében, kiváltképp Győr-Moson-Sopron, Veszprém, illetve Komárom-Esztergom megyékben a déli óráktól 80-90 km/h-át meghaladó lökések is előfordulhatnak. Hétfő este átmenetileg mérséklődik a légmozgás.

A következő napokban először melegedés kezdődik, majd ismét hűvösebb idő érkezik, havazással (a részletes előrejelzést lásd lejjebb).

Jövő heti előrejelzés

Hétfőn napközben a több-kevesebb napsütés mellett helyenként lehet zápor, északkeleten, estétől pedig már másutt hózápor is. Nagy területen erős, több helyen viharos lehet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 9 fok között valószínű - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Kedden is elszórtan lehetnek hózáporok a több-kevesebb napsütés mellett. Nagy területen viharossá fokozódik a szél. A minimumhőmérséklet általában mínusz 8 és plusz 1, a maximumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között várható.

Szerdán a nap első felében főként az északi és a keleti megyékben fordulhat elő gyenge havazás, havas eső, néhol eső. Kezdetben többfelé lesz erős, néhol viharos a szél, majd fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban mínusz 6 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, de a derült, havas északkeleti vidékeken ennél hidegebb is lehet. Napközben plusz 1-10 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön napközben nem valószínű csapadék, este viszont a déli, délnyugati tájakon már előfordulhat eső. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 4 fok között alakul, de a derült, havas északkeleti tájakon ennél jóval hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 2 és 12 fok között várható, délnyugaton a legenyhébb értékekkel.

Pénteken több helyen várható eső, északkeleten havas eső. A minimumhőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 4 fok között alakul, de északkeleten ennél hidegebb is lehet. A nappali maximumok plusz 1 és 9 fok között alakulnak.

Szombaton szórványosan várható eső, havas eső, északkeleten hó is eshet. A leghidegebb órákban mínusz 6 és plusz 1, napközben 0 és plusz 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap több helyen is valószínű csapadék: kezdetben eső, havas eső, majd egyre inkább hó. A szél megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és 0, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×