A fővárosiak több mint fele naponta legalább 45 percet tölt utazással - Lapszemle

Infostart
2018. december 20. 07:05
A Magyar Idők, a Népszava és a Világgazdaság is úgy értesült, hogy nincs megállapodás a minimálbérről. A Portfolio a sportlétesítmény-fejlesztésekről közöl összeállítást, míg a Pénzcentrum arról ír, hogy több időt vesz el a városon belüli munkába járás, mint az ingázás.

A Magyar Idők, a Népszava és a Világgazdaság egyaránt úgy értesült, hogy nem közeledtek az álláspontok a minimálbér-tárgyalások utolsó fordulóján. A Népszava szerint ezért a kormány fogja megállapítani az összegeket, és Varga Mihály pénzügyminiszter jelenti be a karácsony utáni napokban. A Magyar Idők úgy tudja, hogy a minimálbér 150 ezer, a garantált bérminimum pedig 200 forintra emelkedhet.

A Portfolio arról ír, hogy a 2024-es budapesti olimpiát ugyan sikerült megtorpedózni, de a sportlétesítmény-fejlesztések azóta sem álltak le: naponta hallani új híreket arról, hol milyen stadion vagy sportcsarnok épül. Emellett az infrastruktúra-fejlesztésekben is tetten érhetők az olimpiai pályázat nyomai. Hivatalos kommunikáció továbbra sincs arról, hogy akar-e újra olimpiarendezésre pályázni Magyarország, de könnyen lehet, hogy a kormány nem mondott le erről az álomról.

A Pénzcentrum oldalán az olvasható, hogy számos budapesti dolgozónak több idejébe kerül a városon belüli munkába járás, mint azoknak, akik két település között ingáznak. A karácsonykor megerősödő forgalom ráadásul még ront is ezen az értéken. A fővárosiak több mint fele naponta legalább 45 percet tölt utazással. Máshol csak a dolgozók 37 százalékának kell hosszabb időt erre szánnia.