eur:
394.16
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Brexit: megérzi majd az uniós büdzsé - lapszemle

A Magyar Idők a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkárával közölt interjút. Takács Szabolcs szerint a brexit fő tanulsága az, hogy az Európai Uniót vezető elitnek meg kell hallgatnia az emberek véleményét.

A Magyar Idők a Miniszterelnökség uniós ügyekért felelős államtitkárával közölt interjút. Takács Szabolcs szerint a brexit fő tanulsága az, hogy az Európai Uniót vezető elitnek meg kell hallgatnia az emberek véleményét. Az államtitkár a lapnak arról is beszélt, hogy az uniós költségvetésben is érezni lehet majd az egyik legkomolyabb nettó befizető ország hiányát. Szerinte 2020 után is meg kell őrizni az integráció olyan sikerterületeinek finanszírozását, mint a kohéziós politika és a közös agrárpolitika.

A Népszava arról ír, hogy a polgármesterek, vidéki vállalkozók és önkormányzati képviselők úgy látják: a falusiakkal fizettetik majd ki az alsóbbrendű utak felújítását, a kormány ugyanis jövőre felemeli a tíznapos autópálya-matrica árát, éppen arra hivatkozva, hogy részben ebből finanszírozzák majd a falvakba vezető utak fejlesztését. A programra a kormány 150 milliárd forintot szán, ez viszont kevés a kivitelezéshez, ezért január elsejétől 5,8 százalékos útdíjemelés lesz, a tíznapos autópálya-matrica árát pedig a korábbi 2975 forintról október 1-től 3500 forintra emelték.

Az Agrárszektor riportere Robert Geisttal, az Eurochem regionális vezetőjével beszélgetett. Az interjúból kiderül, hogy a vállalat a világ három olyan műtrágyagyártójának egyikévé válik, amelyik mindhárom fő tápelem előállítására képes. Magyarországon a mezőgazdasági termelők inkább az összetettebb tápanyag-utánpótlási megoldásokat keresik, amelyek megfelelnek a környezetvédelmi előírásoknak, és sokkal költség-hatékonyabbak – írja a portál.

A Portfolio arról ír, hogy a Kéménymentes Belváros programjának részeként FŐTÁV Zrt. átvezeti a távhőt Budáról Pestre. Az Erzsébet hídon átívelő távhővezeték-rendszer része a 2022-re egységes hálózattá épülő budapesti hőgyűrűnek, amely összeköti majd a jelenleg szigetszerűen működő hőkörzeteket. A cég hosszú távú célja egy tisztább, élhetőbb levegőjű főváros megteremtése.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×