Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Hétvégén rendez gyűjtést az Élelmiszerbank

Infostart / InfoRádió - Rozgonyi Ádám
2018. november 23. 13:21
Több mint 200 szupermarketben szervez karácsonyi adománygyűjtést a Magyar Élelmiszerbank péntektől vasárnapig. A felajánlásokat a gyűjtési pontok közelében élő rászoruló családoknak juttatja el a szervezet még karácsony előtt.

Idén is megszervezi hagyományos karácsonyi adománygyűjtését a Magyar Élelmiszerbank, amely péntektől három napon keresztül várja a lakosság élelmiszeradományait országszerte mintegy 120 településen.

Elsősorban alapvető tartós élelmiszereket várnak az adományozóktól – mondta az InfoRádiónak Sczígel Andrea, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület külső kapcsolatok igazgatója. Így tudják ugyanis biztosítani a rászorulóknak történő eljuttatást – tette hozzá.

Tavaly 236 tonna élelmiszer gyűlt össze a három nap alatt, ezzel 39 ezer nélkülözőnek tudtak segíteni.

A programban több mint 200 áruház vesz részt – tette hozzá Sczígel Andrea. „Nagyon sok helyen találkozhatnak majd péntek délutántól egészen vasárnap estig az Élelmiszerbankkal, és mindenhol nagyon-nagyon köszönjük előre is a vásárlóknak, hogyha felajánlanak adományokat” – emelte ki.

Az akció lebonyolításában mintegy 5000 önkéntes vesz részt, akikhez ebben az évben a Centrál Színház művészei is csatlakoztak.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hétvégén rendez gyűjtést az Élelmiszerbank
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást