Emléknapot kaphat az Aranycsapat

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2018. november 23. 18:48
Az 1954. május 23-án játszott és 7-1-es magyar győzelemmel zárult Magyarország-Anglia labdarúgó-mérkőzés 65. évfordulója lehet először a legendás Aranycsapat hivatalos, Országgyűlés által is jóváhagyott emléknapja. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere szerint Puskás Ferenc és társai mindig a magyar nemzetet képviselték.

„Mindenféleképpen szeretnénk méltó emléket állítani az Aranycsapat szereplésének” – hangsúlyozta Kásler Miklós, hozzátéve: a hazaszeretet és a nemzetet megnyomorító nemzettel szembeni ellenállás fontosságát szeretnék kiemelni. A miniszter megjegyezte: Puskás Ferenc csapata a magyar emlékezet része, céljuk, hogy ebben a nemzet minél szélesebb rétege osztozna.

Kásler Miklós kiemelte:

a magyar labdarúgásnak nagyon régi hagyományai vannak,

az 1938-as vb-n második lett a nemzeti együttes. „Futball-legendák voltak akkor is” – fogalmazott. A tárcavezető hozzátette: amikor csúcsformában lett volna a magyar válogatott, nem rendeztek világbajnokságot, 1942-ben és 1946-ban sem tartották meg a világversenyt, illetve 1950-ben – érthetetlen okokból kifolyólag – hazánk nem vett részt a vb-n.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást