Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Református püspök: tudatosan kell adományozni

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2018. november 22. 18:38
„Még jobb adni” címmel szemléletformáló kampányt indít a Magyarországi Református Egyház. Arra akarják felhívni a figyelmet, hogy az adakozás csak akkor eredményes, ha jól csinálják. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a református zsinat lelkészi alelnöke erről és az egyház szeretetszolgálatának adventi akcióiról nyilatkozott az InfoRádiónak.

„Aki adakozik, az sokféleképpen teheti ezt, de a legjobb, amikor tudatosan és jól ad” – mondta Fekete Károly. A püspök hozzátette: az adakozó is azt szeretné, hogy örüljön, aki kapja, és a rászoruló embertárs megbecsülését jelenti, hogy kiváló minőségű adományt adnak neki. „Egy rossz minőségű élelmiszer, egy nem tiszta ruhaadomány, a fölöslegből hányaveti módon odaadott valami nem fog örömet okozni” – fogalmazott.

„Ha az ember iránytűt keres, csak magára kell gondolnia”

– emelte ki. A református zsinat lelkészi alelnöke szerint az adományozónak azt kell figyelembe vennie, ő minek örülne, minek látná hasznát.

A püspök hangsúlyozta: a Magyar Református Szeretetszolgálat és annak alapítványa azokat támogatja, akikről meggyőződött, hogy rászorultak,

„nem egy mély kútba ömlik az adomány”.

A hagyományoknak megfelelően a karácsonyi időszakban az egyház ismét meghirdeti gyűjtési akcióit,

  • a Szeretetdobozt,
  • a Nyilas Misi Pakkot,
  • a Nyilas Misi Ösztöndíjat, illetve
  • a tűzifaprogramot.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Református püspök: tudatosan kell adományozni
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást