Nyitókép: Civishir.hu

Nagy levegőt kell vennie tavasszal Debrecennek

Infostart
2018. november 21. 14:06
Megvan a győztes cég, így elkezdődhet a debreceni főpályaudvar 35 milliárd forintos rekonstrukciója, ha megvan rá a pénz.

Lejárt a jogorvoslati lehetőség a debreceni főpályaudvar-projekt ügyében, így a közbeszerzési eljárásban győztes helyi Hunép Universal Építőipari Kft. - mint arról a Cívishír.hu ír - hatvan napon belül szerződést köthet és 2019 tavaszán megkezdheti a hároméves munkát, amennyiben megvan az ahhoz szükséges nettó 35 milliárd forint.

Tavaly ősszel egyszer már lezárulni látszott a pályázat, ám az akkori 34,4 milliárd forintos ajánlattevő konzorcium, melynek a Hunép is tagja volt, végül nem nyerhetett, mert a kormányzat régi árakkal kalkulált, 21 milliárdból akarta kihozni a beruházást.

Két évvel ezelőtt Lázár János miniszterként a műszaki tartalom csökkentését javasolta, Kósa Lajos - helyi országgyűlési képviselőként - pedig azt, hogy Debrecen nyúljon a zsebébe. Idén januárban végül éppen

Kósa Lajos - immár a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős miniszterként - jelentette be, hogy a főpályaudvar elkészülhet az eredeti formában.

A főpályaudvar megépítése, mint a cikk rávilágít, nem ígérkezik könnyűnek, Debrecen közúti és vasúti közlekedése ugyanis érzékenyen reagálhat egy ilyen hosszadalmas építkezésre.