Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Ömlik a gáz, lezártak egy főutat

Infostart
2018. november 20. 06:37
Lángok csaptak fel a Mol nagyhegyesi gáztárolójából, a katasztrófavédelem szerint technológiai hiba okozta a tüzet.

Gázömlés miatt a rendőrök lezárták az út 33-as főút, Nagyhegyes és Hajdúszoboszló közötti szakaszát. A rendőrségi portálon megjelent információk szerint reggel 5 óra 30 perc körül a 3321-es út mentén lévő gáztárolóból lángok csaptak fel.

A rendőrök a veszélyhelyzet elhárításáig az út 33-as főút, Nagyhegyes illetve Hajdúszoboszló közötti szakaszát teljes szélességében lezárták, forgalmat a 4-es főútra terelik.

Technológiai meghibásodás okozta a tüzet a nagyhegyesi gáztározóban, emiatt lobbant be a gáz kedd hajnalban - mondta a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Papp-Kunkli Nóra közölte: a meghibásodás következtében egy helyről kiáramlott a gáz, és begyulladt; jelenleg 15 méteresek a lángok. A szakemberek leválasztották, elzárták a hibás gázvezetéket, ám még van gáz a csőben, amely táplálja a hatalmas lángokat.

A Hajdú-Bihar megyei hivatásos és önkormányzati tűzoltók nyolc vízsugárral vették körbe a lángoszlopot, valamint végzik a terület hűtését is, nehogy továbbterjedjen a tűz. A mentőszolgálat is a helyszínen van, de senki nem sérült meg.