Azonnal elbocsátották a bécsi magyar diplomatát a luxusautó-ügy miatt

Infostart
2018. november 20. 09:00
A külügyi tárca azonnal elbocsátotta a méregdrága Aston Martinnal közlekedő volt bécsi nagykövetet. A diplomata nagykövetségi rendszámmal használta magánautóját, ez szúrt szemet egy osztrák bulvárlapnak.

Több magyar lap közölte egy osztrák bulvárlap cikke alapján, hogy egy Aston Martint használ Bécsben a magyar nagykövetség egyik diplomatája. A méregdrága sportkocsit a Ringstrassén fotózta le az OE24 egyik olvasója. Az újonnan 250 ezer euróba kerülő - átszámítva 80 millió forintos - Aston Martin Vanquish rendszáma alapján a lap azt írta: az a bécsi magyar nagykövetség egyik dolgozójáé lehet.

A cikket a Magyar Hang vette észre.

Az ATV megkérdezte a külügyminisztériumot, hogy a bécsi magyar nagykövetségen miért használnak ilyen méregdrága sportkocsit, és hogy kié a negyedmillió eurós ezüst Aston Martin.

A KKM sajtóosztálya a következő tájékoztatást adta: "A személygépkocsi nem a KKM tulajdona. A gépkocsit a volt bécsi nagykövet magánforrásból magánhasználatra vásárolta. A vonatkozó hír megjelenése után a közigazgatási államtitkár által azonnal elrendelt vizsgálat megállapította, hogy a gépkocsi diplomatarendszám-használata szabálytalan. A volt bécsi nagykövetet elbocsátottuk a KKM állományából" - írták.