Nyitókép: Pixabay.com

Jön az enyhe tél, vasárnaptól egy kis hóval

Infostart / InfoRádió
2018. november 13. 16:14
Két hidegfront hűti le a Kárpát-medence levegőjét a következő napokban, de szombatig még talán kétszámjegyű lesz a napi csúcshőmérséklet. Vasárnap aztán észak felől tényleg megjön a tél.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint a hét végére fokozatosan csökken a télire jellemző mértékre a napi csúcshőmérskélet. Noha kedden még kellemesen langyos időnk van, szerdától vasárnapig 17-ről 8 fokra csökken a nap során mérhető legmagasabb érték, éjjel pedig fagypont alatt lehet a hőmérséklet.

Az InfoRádiónak Török László meteorológus elmondta, a változást egy északnyugat felől érkező hidegfront okozza, ami már kedd estére felhőket hoz, igaz, éjszaka el is viszi őket.

"A napsütés ellenére szerdán a keddinél hűvösebb idő lesz, így visszaesik a nappali felmelegedés mértéke" - nyomatékosította Török, aki szerint a következő napokban komolyabb havazásra nem kell számítani, vasárnap észak felől újabb hidegfront érkezik, ami a hegyekben kis mennyiségű havat is hozhat. "Enyhe télies időnk lesz" - foglalta össze a hét második felére várható időjárást Török László.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Időjárás keddtől - Török László
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást