Fennakadások a MÁV-nál, a jegyértékesítés is érintett volt

Infostart
2018. november 12. 15:12
Időszakos kimaradások voltak a fedélzeti jegyértékesítés és ellenőrzés rendszerében. A pénztrákban a helyfoglalási rendszer sem működött műszaki okok miatt. Vasúti menetjegyeket a pénztáraknál és a Vonatinfó mobilalkalmazás segítségével válthattak az utasok.

Ugyanez a műszaki hiba okozta, hogy a vasúttársaság Vonatinfó térképe sem szolgáltatott átmenetileg friss információkat, továbbá a MÁVDIREKT sem volt elérhető.

A MÁV délután négykor közölte, hogy a rendszerek szinte teljesen helyreálltak, már csak a nemzetközi helybiztosításban fordulhatnak elő kisebb problémák.

Műszaki hiba a Budapest-Cegléd vonalon

Műszaki hiba miatt akár egy órát is késhetnek a vonatok a Budapest-Cegléd vonalon. A társaság közleménye szerint Pestszentlőrinc és Pilis között műszaki hiba miatt nincs vonalfeszültség a felsővezeték-rendszerben. Emiatt mindkét vágányon szünetelt a vonatközlekedés.

Frissítés: A délutáni órákban fokozatosan áll helyre a vonatközlekedés, azonban 20-30 perces hosszabb menetidővel még számolni lehet. A torlódások miatt egyes délutáni monori vonatok kimaradnak a menetrendből.