eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Diákok az angol nyelv szóbeli érettségi vizsga előtt az Óbudai Árpád Gimnáziumban 2017. június 18-án. A középszintű szóbeliket az emelt szintű vizsgákat követően, június 19-től 30-ig tartják az érettségit szervező középiskolákban.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Kezdődnek az őszi szóbeli érettségik

A november 12-ig tartó szóbeliken országszerte összesen 46 helyszínen, 403 tantárgyi bizottság előtt, több mint 4 ezer emelt szintű vizsgát tartanak majd.

A középszintű szóbeli érettségiket november 19. és 23. között rendezik. Az Oktatási Hivatal korábbi tájékoztatása szerint az írásbeliken ezt megelőzően 166 helyszínen mintegy 8 ezer érettségiző adott számot tudásáról.

Az írásbelik feladatlapjai és a hozzájuk tartozó javítási-értékelési útmutatók az előzetes ütemezésnek megfelelően folyamatosan kerültek fel az OH honlapjára, ahol október 30-án délután két órától már mind a 250 vizsgaanyag elérhető.

Az őszi érettségi vizsgaidőszakban rendes, szintemelő, kiegészítő, ismétlő, pótló és javító vizsgára lehetett jelentkezni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×