Nyitókép: Pixabay.com

Akár hisszük, akár nem: ha csütörtök, akkor 25 fok

Infostart
2018. október 31. 19:26
Országos melegrekord dőlhet meg csütörtökön is, 1926-ban 24,9 fok volt Szegeden november 1-jén. A hosszú hétvégén szép idő lesz, a reggeli ködszitálástól nem kell megijedni.

Összességében a tökéleteshez közeli idő lesz a hosszú hétvégén.

Bár csütörtökön nyugat felől fokozatosan megnövekszik, késő délutántól meg is vastagszik a felhőzet, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, és - az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint - a hajnali 4-10 fok után délutánra

18 és 25 Celsius-fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A csapadék valószínűsége mindössze 10 százalék, mennyisége pedig 1 milliméter - az Időkép.hu adataiból legalább is ez derül ki.

Az országos melegrekord november 1-jére vonatkozóan 24,9 fok volt eddig Szeged belterületén, 1926-ban mérték. Ez most tehát komoly veszélyben van.

Pénteken, halottak napján sem lesz hűvösebb, sőt: lesz, ahol már reggel - a nap leghidegebb szakában - 17 fokot lehet mérni, de néhány helyen egész délelőttre ködöt jeleznek. Eső, záporeső csak a nyugati határvidéken lehetséges - a met.hu szerint. 25 fok az Alföld délkeleti csücskében valószínű.

Szombaton aztán felhős-ködös éggel indul a reggel, de ahol enyhe szitálás lesz, ott is abbamarad napközben. Az északias szél helyenként megélénkül, de 16-23 fok lesz a napi csúcs - ismét a Viharsarokban lesznek a magasabb hőmérsékletek.

Vasárnap is lesz köd, de megint feloszlik, és sütni fog a nap. Csapadék nem várható. A keleties szél helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között várható.