Nyitókép: Police.hu

Ivott, kábítószert fogyasztott, jogosítvány nélkül vezetett a felborult és kigyulladt autó sofőrje – fotók

Infostart
2018. október 21. 12:33
A gyanú szerint szeszes italt és kábítószert is fogyasztott a vezetés megkezdése előtt az a karádi sofőr, aki lesodródott az útról és felborult autójával Csopak közelében. A férfi nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel sem.

Szombat hajnalban a 73-as számú főút 2. kilométerszelvényében, Csopak határában egy balra ívelő kanyarban az út jobb oldalán lévő füves területre sodródott, majd az út melletti fás részre hajtott, ahol több fának ütközött és felborult – írja a Police.hu.

Az autó az oldalán az úttestre visszatért és kigyulladt. A járművezető a gépkocsiból kiszállt, a baleset során nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, és felmerült a gyanú, hogy a vezetés megkezdése előtt kábítószert is fogyasztott, így, miután kórházba szállították további mintavételt vettek tőle. A rendőrök azt is megállapították, hogy a férfi nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel, mert az eltiltás hatálya alatt állt.

Az ügyben járművezetés ittas állapotban vétség és kábítószer birtoklása bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Balatonfüredi Rendőrkapitányság, valamint az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárást indítottak a sofőr ellen a rendőrök.