Nyitókép: Pixabay.com

Most igazi lehűlés kezdődik

Infostart
2018. október 18. 12:51
A csütörtöki 23 Celsius-fokos csúcs után lassan vége a napközbeni kellemes hőmérsékleteknek, vasárnap már 16 foknál sehol sem lesz melegebb.

Sokáig élvezhettük az őszbe nyúló nyarat, az utóbbi napokban pedig az igen kellemes hőmérsékleti értékeknek örülhettünk, de lassan a 20 Celsius-fok fölötti napi csúcshőmérsékletekkel kényeztető időnek is vége.

Csütörtökön országszerte felhős lesz az ég, az ország nyugati felén néhol az eső is eleredhet. A napi csúcs így is 23 fok lesz, némi napsütésre elsősorban délen és keleten lehet számítani. Szél nem lesz, késő estére 11-16 fokig hűl a levegő.

Akik a hétvégi programjukat tervezik, tudjanak róla, a meteorológiai szolgálat inkább szombatra mond még szabadtéri időtöltésre alkalmas időt.

Előtte pénten a csütörtökihez hasonló, felhős idő lesz, kevés esővel, 16-21 Celsius-fok közötti napi csúccsal.

Szombaton aztán változóan felhős időre számíthatunk, több órás napsütéssel. Eső csak elszórtan várható, ám lehet, hogy 20 fok fölötti napi csúcs is utoljára lesz az évben (17-22 Celsius-fok).

Vasárnap legfeljebb 11-16 fok várható, az ország keleti felében esővel, úgyhogy aki még nem tette meg, lassan keresheti a kabátját.