Nyitókép: Mihádák Zoltán

Vége a lezárásnak a Déli pályaudvarnál

Infostart
2018. október 11. 15:36
Feloldották a rendőrök Budapest I. és XII. kerületében a robbanótest hatástalanítása és elszállítása miatt bevezetett lakosságvédelmi intézkedéseket és útlezárásokat.

Ahogy azt megírtuk, felújítási munkálatok során robbanótestet találtak csütörtök reggel Budapest I. kerületében, a Déli pályaudvar területén.

A hatástalanítás és az elszállítás idejére lakosságvédelmi intézkedést vezettek be Budapesten, az I. és a XII. kerületben. A rendőrök lezárták a Márvány utcai felüljárót, a Győri út 1-19. szám közötti szakaszt, valamint az Avar utca 1-3. szám közötti szakaszt. Kiürítették az Avar utca 1. szám alatti épületet, továbbá az Avar utca 3. szám, a Győri út 7. és 9. szám alatti épületek pályaudvar felőli lakásait.

Robbanótestek, amelyeket a Déli pályaudvar területén találtak a felújítási munkálatok során MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A tűzszerészeti munkálatokat befejezték, ezért a rendőrök az útlezárással és a lakosságvédelmi intézkedéssel érintett területen a zárást feloldották.

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek elmondta: több robbanótestet találtak, de a korlátozásokat egy 203 milliméter átmérőjű szovjet betonromboló gránát miatt rendelték el. Hozzátette: a kiürítést 200 méteres sugarú körben rendelték el, 148 embert érintett.