G. Fodor Gábor lett a Századvég Politikai Iskola Alapítvány kuratóriumának elnöke

Infostart
2018. október 8. 14:57
A Századvég Politikai Iskola Alapítvány kuratóriuma döntéseket hozott az intézet jövőbeni működését illetően.

A korábban négyfős kuratórium egyik tagja, Orbán Balázs a májusban megalakult új kormányban vállalt tisztséget, ezért a jogszabályoknak megfelelően még a nyár elején lemondott kuratóriumi tagságáról. A mostani ülésen a kuratórium tagjai egyhangúlag arról döntöttek, hogy a testület a jövőben három taggal működik tovább.

Arról is egyhangú döntés született, hogy időről időre az aktuálisan meghatározott célokhoz, feladatokhoz illeszkedve választják ki a kuratóriumi tagok maguk közül a kuratórium elnökét. A kuratórium szerint a Magyarország előtt álló XXI. századi kihívásokra a politikának, a kormányzásnak új válaszokat kell találnia. Ebben a munkában szeretne még határozottabb arcéllel részt venni a Századvég Politikai Iskola Alapítvány. Mindezek szellemében a kuratórium egybehangzó szavazással döntött arról, hogy mostantól a kuratórium elnöki tisztét az eddigi elnökhelyettes, G. Fodor Gábor tölti be.

Az eddigi elnök, Barthel-Rúzsa Zsolt elnökhelyettesként folytatja munkáját, a kuratórium harmadik tagja pedig a továbbiakban is Görgényi Tamás marad – közölte a Századvég Alapítvány.