Nyitókép: Beliczay László (MTI)

Vezetőváltás a gerincgyógyászati központban

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2018. szeptember 28. 10:57
Hoffer Zoltán főigazgató vette át Varga Péter Páltól az Országos Gerincgyógyászati Központ irányítását. Varga Péter Pál az InfoRádiónak elmondta, hogy a jövőben továbbra is az intézmény tulajdonosi feladatainak ellátó Budai Egészségközpont Kft. ügyvezető igazgatója lesz.

A központ 1986-ban alakult, 1996. óta országos intézmény, a 2004-es privatizáció során vált a Budai Egészségközpont részévé, és lett egy nemzetközi fekvőbeteg-ellátó és gondozó hálózat – tájékoztatott Varga Péter Pál. A szakmai közösség nemzetközileg jegyzett és elismert szakemberekből áll – emelte ki.

Az elmúlt évtizedek után elérkezettnek látta az időt, hogy a szakmai irányítást átadja egy tehetséges kollégának

– magyarázta a döntést, miszerint Dr. Hoffer Zoltán került az Országos Gerincgyógyászati Központ élére. A Budai Egészségközpontot azonban továbbra is Varga Péter Pál irányítja ügyvezető igazgatóként.

A legnagyobb kihívást a várólisták kezelése jelenti az intézmény számára – árulta el a gerincközpont leköszönő vezetője. Ha egy országban koncentrálódik egy szakellátás – jelent esetben a gerincgyógyászat –, óhatatlan, hogy egyre több a beteg, ha ezt nem követi a közfinnanszírozás mértéke, növekszik a várólista – hangsúlyozta a Varga Péter Pál.

Fontos feladat még a munkaerő megtartása, képzése. Az orvosoknak, ápolóknak, szakápolóknak és szakasszisztenseknek igyekeznek megfelelő munkakörülményeket biztosítani. A betegek elégedettségére továbbra is hangsúlyt fektetnek – tette hozzá.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást