Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

Bakondi György: Magyarország a másik oldalon áll

Infostart / MTI
2018. szeptember 24. 05:20
Az illegális migráció lesz a  jövő évi európai parlamenti választások fő kérdése a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint.

Bakondi György sz M1-esn azt mondta, hogy Európa a bevándorláspárti és a bevándorlás ellenesek két csoportjára osztható. A bevándorláspárti erők vezetésére Emmanuel Macron francia elnök be is jelentkezett - jegyezte meg a főtanácsadó, kiemelve: Magyarország a másik oldalon áll.

A főtanácsadó úgy látja: a választás közeledtével a liberális baloldali politika is felismerte, hogy a társadalmak nem akarják az eddigi európai politika folytatását, hanem változást akarnak, a biztonságra törekszenek. Ezért mostanában számos politikus - köztük olyanok, akik korábban a nyitott határok és a tömeges beengedés hívei voltak - a külső határok védelméről beszélnek.

Bakondi György hangsúlyozta, Magyarország és számos más ország is teljes mértékben elfogadhatatlannak, szuverenitásukat súlyosan sértő megoldásnak tartja, hogy a külső határok védelme azt jelentse, hogy a határőrizetet kiveszik az adott tagállam kezéből.