Először rendeznek sörfesztivált Budakeszin

InfoRádió
2018. szeptember 20. 20:38
Első alkalommal szervez sörfesztivált szombaton 12 Budakörnyéki település Budakeszin. A rendezvényen német testvérvárosok delegációit is fogadják.

Az I. Budakörnyéki Sörfesztivált Budakeszin, a Fő téri parkban szombaton 10 órától rendezik meg a német partnerség jegyében. A rendezvényt a 12 Budakörnyéki település összefogásából létrejött Budakörnyéki Önkormányzati Társulás szervezi Biatorbágy, Budajenő, Budakeszi, Herceghalom, Nagykovácsi, Páty, Perbál, Remeteszőlős, Tök, Telki, Tinnye, és Pilisjászfalu részvételével.

A hangsúly a gasztrokulturális különlegességeken, és természetesen a hagyományos és egyre közkedveltebb magyar és német kézműves sörökön lesz. Este két népszerű zenekar is fellép: az Aurevoir és a Budapest Bár.

A sörfesztiválon több tucat különböző sört kóstolhat meg a kilátogató - tudta meg az InfoRádió Csutoráné Győri Ottíliától, Budakeszi polgármesterétől. "Nemcsak kóstolás, lesz, 51-féle minőségi sörrel várjuk a vendégeket" - mondta a polgármester, és példaként említette, hogy ott lesz a fesztiválon a Sörpanoráma, a Legenda Sörfőzde, a Holba cseh sör, a Tiltott Csíki Sör, a Pécsi Sörfőzde, a Viharsarki Sernevelde vagy az Etyeki Sörmanufaktúra.

Szombaton Budakeszin, a főtéri parkba várják a vendégeket, és a polgármester hangsúlyozta, hogy nem csupán egy sörfesztivált szerveznek, hanem közösséget is építenek. Emellett szombaton német testvérvárosok delegációit is vendégül látják, és kulturális programok is lesznek.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Először rendeznek sörfesztivált Budakeszin
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást