Nyitókép: Pixabay

Hétvégén bekopog az ősz

Infostart
2018. szeptember 19. 11:36
Két napig folytatódhat még a nyárias időjárás, de már látszik a vége: hétvégén erős hidegfront érkezik, és a jövő hét elején újabb hidegbetörés valószínűsíthető.

Szerdán sok lesz a napsütés, de az Alföldön és nyugaton helyenként megnövekedhet a felhőzet, csapadék azonban nem valószínű, legfeljebb a nyugati határnál fordulhat elő délután egy-egy futó zápor. Az Alföld délkeleti tájain megélénkülhet a délkeleti szél. Napközben 26-30 fok várható - írja az Időkép.

Csütörtökön is marad a napos idő. Északkeleten növekedhet meg erősebben a felhőzet, de csapadék nem várható. Nem lesz jelentős a légmozgás. A friss hajnalt követően 27-31 fokot mérhetünk.

Pénteken is sokat fog sütni a nap, csapadékra ezen a napon sem számíthatunk. Többfelé megélénkülhet a délies szél. A legmagasabb hőmérséklet 28 és 31 fok között alakul.

Szombat reggel északnyugat felől hidegfront érkezik északnyugati széllel, esővel, záporokkal. A front hatására napközben az ország északi, északnyugati területein a 20 fokot sem érheti el a maximum-hőmérséklet, míg délen, délkeleten 20-25 fok közötti maximumokra van kilátás.

Vasárnap őszies időre számíthatunk többfelé 20 fok alatti csúcshőmérséklettel.