Újabb részletek a lekapcsolt NAV-os osztályvezetőről

Infostart
2018. szeptember 10. 15:24
A Nemzeti Adó-és Vámhivatal egyik legtapasztaltabb munkatársát gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség.

Hivatali vesztegetés elfogadása és más bűncselekmények miatt öt embert őrizetbe vettek, az egyik gyanúsított a Nemzeti Adó- és Vámhivatal osztályvezetője - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) főügyésze még pénteken.

A Blikk úgy tudja, az osztályvezető az úgynevezett VIP-adósokkal foglalkozott, hozzá tartozott a kiemelt ügyek osztálya. Ez a csoport az 500 millió forint fölötti tartozást felhalmozó ügyfelek cégpapírjait vizsgálja.

"Hatalmas volt nálunk a felfordulás szeptember 6-án – emlékezett a főosztályvezető elfogására egy, szintén a NAV-nál dolgozó, a neve elhallgatását kérő férfi.

Futótűzként terjedt a hír, hogy begyűjtötték az egyik nagyfőnököt.

Az azonban nem igaz, ami a hírekben megjelent, hogy bilincsben vitték el."

A lap úgy tudja, a gyanúsítottak között van egy másik olyan NAV-os is, aki szintén tapasztalt szakembernek számít, hiszen hosszú évek óta a szervezetnél dolgozik.

A konkrét ügy ismerete nélkül nyilatkozó, az adóhivatal munkájában jártas szakértő szerint olyan hatalmas összegű ügyeknél, ahol már akár több százmillió forint a tét, nem ritka, hogy az adósok mindent megpróbálnak, hogy elkerüljék a fizetést és a büntetést.

A hivatali vesztegetés elfogadásával gyanúsított főosztályvezető kihallgatása után nem került a rácsok mögé, és

a többi gyanúsítotthoz hasonlóan szabadlábon védekezhet.

Ha a bíróság bűnösnek találja, akár nyolcévnyi börtönbüntetést is kaphat.