Kultúrharcosok a közélet frontvonalában - Hetilapszemle

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2018. szeptember 6. 16:25
A Figyelő cikke szerint további további szigorításokra van szükség a dohányzás elleni küzdelemben. A HVG pedig a kultúrharcról ír, amelyet a házmestertempó hajt.

A Figyelő szerint további szigorításokra van szükség a dohányzás elleni küzdelemben, noha az eddigi intézkedéseket az Egészségügyi Világszervezet is elismeri, és a statisztikák is szintén biztatók. Az elmúlt években azonban a fiatalok fogyasztási szokásainak kapcsán baljós hírek érkeztek.

2014-től megint egyre többen dohányoznak közülük.

A dohányzás itthon 25 ezer, míg a passzív füstölés további háromezer halálesetért felelős évente. Emiatt társadalmi szinten összesen 441 milliárd forint veszteség keletkezik - írja a Figyelő.

A HVG Házmestertempó címmel azokról a kardforgatóknak nevezett újságírókról és más véleményvezérekről ír, aki a szerző szerint

Orbán Viktor miniszterelnök holdudvarából, kiérlelt ideológia nélkül, olykor a teljes ismeretlenségből kerültek a közélet frontvonalába,

és az elnémítás, a behódoltatás, illetve a forrásszerzés lehet a motivációjuk. Elsősorban a Fidesz által vezetett, ám puha kezűnek bélyegzett intézmények lettek a célpontjaik - olvasható a HVG-ben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hetilapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást