eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Hallgatásba fordult a Honvédkórház ügye

Kiszivárgott egy belső levél is a hétvégén a Honvédkórházban kialakult orvoshiányról Zacher Gábor felmondása után. A honvédelmi tárca sajtóosztálya nem kívánt reagálni a dokumentumra.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központját vezető Kun Szabó István vezérőrnagynak címezték azt a Zacher Gábor aláírásával zárt levelet, amelyet a hétvégén az Index-nek is elküldött egy meg nem nevezett forrás, és amely a Honvédkórház sürgősségi centrumán tapasztalható munkaerőhiányról úgy fogalmaz, hogy a távozó orvosokat nem tudják teljes mértékben pótolni, így gondot fog okozni az ügyeleti műszakok megszervezése, a más osztályokról odavezényelt orvosoknak viszont semmilyen sürgősségi gyakorlata nincsen.

„Az októberi beosztás elkészítése és az a szerint való munka ilyen létszám mellett nem vállalható" - áll a levélben. Emellett a dokumentum kitér a használhatatlanná vált, ám évek óta nem pótolt orvosi eszközök problémájára is.

Próbáltuk elérni Zacher Gábort, ám hívásunkra nem reagált. A portál megkeresésére úgy fogalmazott, hogy rendkívül nehéz helyzetbe hozták, mert ezután biztosan azt fogják gondolni, hogy a levelet ő osztotta meg a nyilvánossággal, ám ő kategorikusan elhárít minden ilyen feltételezést.

A kórházat fenntartó Honvédelmi Minisztérium sajtóosztálya a dokumentummal kapcsolatos megkeresésünkre nem kívánt reagálni.

A Hovnédkórház sürgősségi centrumát vezető Zacher Gábor pénteken mondott fel, mivel – mint nyilatkozta – nem tud elszámolni a lelkiismeretével, mert ilyen személyzeti feltételek és felszereltség mellett nem tudják megfelelően ellátni a betegeket. A honvédelmi tárca erre közölte, hogy Zacher Gábor szerződése 2018 végén amúgy is lejár, arról pedig már korábban döntöttek, hogy nem hosszabbítják meg az együttműködést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×