Nyitókép: Pexels

A szokásosnál is nagyobb torlódásra kell számítani hétfőn

Infostart / InfoRádió - Sipos Ildikó
2018. szeptember 2. 18:56
A szokásosnál is nagyobb torlódásra kell számítaniuk szeptember 3-án, vagyis az iskolakezdés napján azoknak, akik Szigetszentmiklós és Csepel irányából közelítik meg a fővárost.

Csepel és Szigetszentmiklós térségében egyszerre három útszakaszon is folynak útfelújítási munkáltatok: a Szigetszentmiklósi önkormányzat, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. is végez egy-egy útszakaszon rekonstrukciót – tájékoztatta az InfoRádiót Pécsi Norbert Sándor a Magyar Közútkezelő kommunikációs vezetője.

A szigetszentmiklósi önkormányzat beruházásában megújuló Massányi út teljes útzár van július 13. óta. Az M0-ás autópálya déli szektorának felújítását végzi a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. pedig a Csepel-Szigetszentmiklós összekötő út teljeskörű felújítását végzi, melybe egy új körforgalom kiépítése is beletartozik.

A kommunikációs vezető hozzátette: a Magyar Közút az eredeti ütemterv szerint nyár végén végzett volna a munkával a területen, de a feltárás után kiderült, hogy a munka a tervezettnél több időt vesz igénybe. Egy magasnyomású vízvezetéknél kiderült, hogy nem elég a karbantartás, hanem teljesen át kell építeni és más helyre tenni, így 3-4 hét csúszás keletkezett a munkálatok elején.

Pécsi Norbert Sándor szerint ugyanakkor vannak olyan kerülőutak, amellyel felgyorsítható a bejutás a fővárosba. Azt viszont kommunikációs vezető is elismerte, hogy szeptember 3-i iskolakezdéskor a szokásosnál is nagyobb torlódásra számíthatnak az erre közlekedők.

„Ezeket a projekteket leállítani, átütemezni nem lehet”

– fogalmazott, hozzátéve: az egyéb korlátozással járó munkákat éjszakára és hétvégére ütemezik.

Az elmúlt napokban átállították a II. Rákóczi Ferenc út jelzőlámpáit. Pécsi Norbert Sándor arra biztatja az autósokat, hogyha csak Csepel és Szigetszentmiklós között közlekednek, a Csepeli utat válasszák.

A munkák várhatóan szeptember illetve október közepén fejeződnek be, az M0-s autóút felújításával pedig 2020 tavaszán végezhetnek.

A csepeli dugók miatt a MÁV-HÉV Zrt. úgy döntött, hogy az iskolakezdéstől, szeptember 3-tól a ráckevei HÉV reggelente sűrűbben és több kocsival közlekedik majd.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
A szokásosnál is nagyobb torlódásra kell számítani hétfőn
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást