Nyitókép: Rosta Tibor

Czeglédy Csaba kikerülhet az előzetesből 50 millió forint ellenében

Infostart
2018. augusztus 27. 16:58
50 millió forintos óvadékkal kikerülhet az előzetes letartóztatásból Czeglédy Csaba, a szombathelyi önkormányzat volt szocialista képviselője.

Óvadék ellenében a Szegedi Járásbíróság megszüntetné Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását, és négy hónapra bűnügyi felügyeletét rendelné el a lakóhelyén. A Csongrád Megyei Főügyészség azonban fellebbezett a bírósági döntés ellen - írja a hvg.hu. Az ügyészség szerint indokolt fenntartani az eddigi kényszerintézkedéseket, mivel máshogyan sem a bűnismétlés veszélye, sem pedig az eljárás meghiúsításának a veszélye nem küszöbölhető ki.

A főügyészség ezen túl – figyelemmel arra, hogy dr. Czeglédy Csaba letartóztatása szeptember 5-én letelik – indítványt tett annak meghosszabbítására három hónappal.

Czeglédi ellen bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt van folyamatban eljárás. Az ügyészség szerint a szombathelyi önkormányzat volt szocialista képviselője olyan diákmunka-közvetítéssel foglalkozó céghálózatot alakított ki 2011 és 2017 között, amelynek tagjai nem vallották be az áfát és a személyi jövedelemadót, vagy ha mégis, nem fizették be.