A családtámogatás megvonásával büntetnék a gondatlan szülőket – lapszemle

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2018. augusztus 21. 07:23
Az Országos Alapellátási Szövetség alelnöke a családtámogatás egy részének megvonásával szankcionálna – írja a Népszava. A Világgazdaság cikke szerint a Fővárosi Vízművek állja a kánikulát. A Magyar Idők az M4-es gyorsforgalmi út építéséről ad hírt.

A Népszava azt írja, hogy meglehetősen provokatív ötlettel állt elő Nagy Ákos keszthelyi fogorvos, az Országos Alapellátási Szövetség alelnöke. Azt javasolja a kormányzatnak, hogy vonja meg a családtámogatás egy részét, ha a szülő nem viszi el a gyerekét az iskola fogorvosa által javasolt kezelésre.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy a Fővárosi Vízművek állja a kánikulát: napi egymillió liter vizet tud termelni, ami csaknem kétszer annyi, mint amennyire szükség van. Az idei csúcs augusztus 9-re esett, akkor 562 ezer köbméter fogyott.

A Magyar Idők arról ad hírt, hogy folyamatosan épül az M4-es gyorsforgalmi út a főváros és a Nagykerekinél lévő határátkelő között. Az ország egyik legnagyobb forgalmú, egyben legveszélyesebb, balkáni irányú útvonalát a 2010 előtti kormányok nem kívánták négysávossá fejleszteni, ezért indokolt most a gyorsabb tempó.