Nyitókép: Pixabay.com

Egy magyar alkalmazás teljesen átalakíthatja a kegyeleti szokásokat

Infostart / InfoRádió - Halmi Anett
2018. augusztus 12. 21:12
Már elérhető egy új magyar fejlesztésű kegyeleti szolgáltatás: a rendszer a legmodernebb technológiai eszközök alkalmazásával olyan lehetőséget biztosít a felhasználók számára, ahol az elhunyt online adatlapján személyes információkat, fotókat tölthet fel, megadhatja a sírhely adatait és megemlékezéseket írhat az elhunytról; az információk a sírhelynél mobilinternettel könnyedén letölthetők.

Egy chippel ellátott porcelánkő a síron, okostelefon és internet: máris megtekinthető az elhunyt emlékoldala. A rendszer a lapidaris.com oldalról érhető el; létrehozásának ötletét az adta, hogy egy sírhelyet akár interneten is meg lehessen találni – avat be a részletekbe Berencsi Máté, a kegyeleti szolgáltatás egyik ötletgazdája.

Az alkalmazás segítségével GPS alapján pontosan oda tudunk találni a keresett sírhelyéhez, valamint látjuk az elhunyt hozzátartozói által feltöltött fotókat, videókat, valamint

bárki megemlékezhet virtuális gyertyával, rövid üzenettel, úgynevezett csendes szavakkal.

Berencsi Máté hozzátette: a magyar fejlesztésú szolgáltatás lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy az elhunyt online adatlapja a sírhelynél könnyedén letölthető legyen. Akinek a telefonja nem támogatja az NFC-technológiát, a porcelán kövön található URL-t írhatja be a böngészőbe, hogy elérje az adatlapot.

A kegyeleti szolgáltatás igénybevételéhez a chippel ellátott porcelán követ kell megvásárolni, valamint az is szükséges, hogy a síron leolvasó kód legyen. A hozzátartozók halotti anyakönyvi kivonat másolatával igazolhatják, hogy jogosultak a szolgáltatás igénybevételére.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
180809 BEL1 1000 kegyeleti szolgáltatás HA 0809
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
180808 BEL1 1340 kegyeleti szolgáltatás Berencsi Máté int. HA
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást