eur:
393.93
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Változtatásokról beszélt a Klebelsberg Központ új elnöke - lapszemle

Nem minden nagy cégnek sikerült bevezetnie az online számlázást. Nagy bajban van a török gazdaság. Nagyon fontosak a szabadstrandok.

A Népszava arról ír, hogy a nyári utazásról csak álmodó, kevés pénzből élő családok számára a szabadstrandok nemcsak ingyenességük, hanem az ott pihenők közössége miatt is vonzó. A Dráva barcsi szakaszán készült riportból az is kiderül, hogy a dél-dunántúli embereknek az ingyenes fürdő nemcsak felüdülést jelenti a kánikulában, hanem a nyaralást is. Ez különösen igaz a kisgyermekes családokra. Azok az önkormányzatok, amelyek fürdésre alkalmas folyószakasszal vagy tóval rendelkeznek, figyelnek a szabadstrandjuk állapotának megőrzésére, javítására. A négyhektáros barcsi szabadstrand mostani, legális formáját 2007-ben alakította ki a Somogy megyei város.

A Magyar Időkben interjút olvashatnak a Klebelsberg Központ új elnökével. Hajnal Gabriella kiemelte, azt várja el a tankerületektől, hogy ne hivatalként működjenek, hanem partnerként tekintsenek az iskolákra. Szerinte a jó iskola az, ahova szívesen mennek be a gyerekek, élvezik az oktatást. Hajnal Gabriella a tanulók túlterheltségéről azt mondta, tapasztalatai szerint a kevesebb gyakran több: alacsonyabb óraszámban, kisebb ismeretmennyiséggel, ugyanakkor a fejlesztésre helyezett hangsúllyal sokkal jobban elmélyíthető a diákok később is kamatoztatható tudása.

Jó almatermés várható Európában és Magyarországon is – írja a Világgazdaság. Apáti Ferenc, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Tervtanács alelnöke közölte: belföldön a szokásos 550-600 ezer tonnát lényegesen meghaladó, 700-750 ezer tonnás termés várható, aminek 30 százaléka lesz étkezési alma. Az európai termés 80 százalékát adó Európai Unióban a tavalyi 9,3 millió tonna után 2018-ban várhatóan 12,5-13 millió tonna almát szüretelhetnek, viszont az alma világpiacán meghatározó Kínában jelentős terméskiesés várható.

A Világgazdaságban arról lehet olvasni, hogy a nagy cégeket még mindig zavarja az online számlázás. A lap kiemeli, hogy még mindig vannak olyan jelentős, Magyarországon jelen lévő külföldi cégek, amelyek nem kapcsolódtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal online számlázórendszeréhez, pedig a hatályos törvény szerint ezt július elsejéig meg kellett volna tenniük. Bizonyos vállalkozásoknak sikerült saját maguknak kifejleszteniük olyan szoftvert, amely révén a szükséges adatokat továbbíthatják az adóhatóság felé elektronikusan, más cégek azonban kudarcot vallottak.

A Portfolio arról közöl összeállítást, hogy nagy bajban van a török gazdaság. Szakértők szerint a hitelezésre épülő, túlfűtött gazdasági növekedési modell már nem tartható sokáig, a kiigazítást pedig minél tovább húzzák, annál rosszabb eredményeket tudnak felmutatni. Az infláció 15 éves csúcson van, és minden előjel szerint tovább emelkedik majd, miközben a líra árfolyamának zuhanása egyre nehezebb helyzetbe hozza a belföldi gazdasági szereplőket.

A Pénzcentrumon arról lehet olvasni, hogy az MKB Bank ügyfelei is veszélyben lehetnek. A portál kiemeli, hogy a trükkös csalók látszólag a bankok nevében küldenek e-maileket, és próbálják meg rávenni az embereket, hogy lépjenek be a netbankos fiókjukba, a bank honlapjára csak hasonlító portálon adják meg a személyes adataikat, amiket így el is lehet lopni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×