Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Új néven folytatja és megújul a Zsigmond Király Egyetem

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2018. július 31. 22:15
Milton Friedman Nobel-díjas közgazdász nevét veszi fel a Zsigmond Király Egyetem. Szatmári Péter, az intézmény rektora az InfoRádiónak hangsúlyozta, az egyetem nem csak nevében újul meg: a munkaerőpiaci igényekhez igazítja képzéseit, új, hiánypótló szakokat indít, ezzel piacképes tudáshoz segítve hallgatóit.

Milton Friedman magyar származású, Amerikában alkotó Nobel-díjas kutató, tudós, közéleti szereplő – mondta Szatmári Péter, a Milton Friedman Egyetem, a korábbi Zsigmond Király Egyetem rektora. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) 2017 októberében vette át az egyetem fenntartását, az intézmény vezetése azóta gondolkodik azon, hogy felelhetne meg a kor elvásárainak. Az új irányhoz és elképzelésekhez új név is társul – tájékoztatott a rektor.

„Kerestük és keressük azokat a réseket, azokat a területeket, amelyeket egyrészt még más nem fedezett fel, másrészt a munkaerőpiac visszaigazol”

– hangsúlyozta Szatmári Péter. Mint mondta, olyan tudásközösségben gondolkodnak, amiben az oktatás, a munkaerőpiac, az állami szféra és a kutatás, a tudomány is jelen van. Egy éven belül 4 kart szeretnének létrehozni: gazdasági és informatikai, társadalomtudományi, pedagógiai, valamint hittudományi szakterületre tagolnák az egyetemet.

Az intézményvezető elmondta: az ősz arról fog szólni, hogy a keresztfélévre és a következő nagy beiskolázási kampányra már az egyetem minden új elemét – az új szakokat, az innovációt és a startup-gondolkodást – bemutassák.

Most szeptembertől újonnan megjelenik a sportlétesítmény-menedzsmentet oktató képzésük, de a pedagógusképzés irányába is nyitnának – tette hozzá Szatmári Péter.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Új néven folytatja és megújul a Zsigmond Király Egyetem
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást