Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Összehívták az operatív törzset

Infostart / MTI
2018. július 30. 17:23
Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős testület már most ellenőrzi az előkészületeket.

Megtartotta első ülését az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs Budapesten.

A testület ülése után Kovács Zoltán kormányszóvivő elmondta: az ünnepi előkészületek a megfelelő ütemben zajlanak. Minden adott ahhoz, hogy zavartalanul valósítsák meg az augusztus 20-ai ünnepi programokat.

Az operatív törzsben 35 különböző szervezet képviselteti magát, amelyek valamilyen formában érintettek az ünnepben. Mások mellett a Köztársasági Elnöki Hivatal, a rendőrség, a Terrorelhárítási Központ, a honvédség, a katasztrófavédelem, a mentőszolgálat, a meteorológiai szolgálat, a Budapesti Közlekedési Központ képviselői vesznek részt a testület munkájában.

A kormány 2010-ben döntött: a nemzeti ünnepek biztosításárra operatív törzset állítanak fel, hogy elkerüljék a 2006-os ahsonló eseteket, amikor szervezési hiányosságok miatt tragédiába torkollt az augusztus 20-ai ünnep.

A hosszú hétvége miatt idén háromnapos programokkal készülnek augusztus 20.-hoz kapcsolódóan.

A programok részleteiről kedden tartanak sajtótájékoztatót, amelyen az ország tortája verseny győzteseit is kihirdetik.

Kovács Zoltán - aki az operatív törzs vezetője is egyben - elmondta: a törzs központja az Igazságügyi Minisztérium épületében lesz, emellett mobilegységekkel is biztosítják a rendezvények helyszíneit.