Michael Douglas: a társadalmat átitatja a méreg, a hidegháború szelleme kísért – lapszemle

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2018. július 23. 07:08
A Magyar Idők cikkében a kórházkorszerűsítésről ír. A Világgazdaság szerint továbbra is nagy a kereslet az új lakások piacán. A Népszava Michael Douglas-szel közöl interjút. Az olaj ára éppen egy évtizede érte el abszolút csúcsát – írja a Portfolio. A munkáltatók egyre több irodai alkalmazott munkarendjét minősítik kötetlenné – áll a Pénzcentrum cikkében.

A Magyar Idők azt írja, hogy tizenhétmilliárd forintból új orvosi gépeket, hárommilliárdból pedig korszerű informatikai eszközöket szereznek be a budapesti kórházak. Napokon belül megjelenik a három nagy centrumkórház építészeti tervpályázatára vonatkozó közbeszerzés is – teszi hozzá a lap szerzője.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy továbbra is nagy a kereslet az új lakások piacán, de a drágulás miatt lassult a pörgés. Budapesten évente 7-10 ezer lakás kel el. Vízválasztónak a 30 millió forintos ár bizonyul. Az annál drágább új ingatlanoknál lassúbb az értékesítés, de legkésőbb egy éven belül azok is elkelnek. Az elemzők 2020 után a kínálat és a használt lakások iránti kereslet kisebb növekedésére számítanak.

A Népszava Michael Douglas-szel közöl interjút. Az Oscar-díjas amerikai színész és producer szerint a társadalmat átitatja a méreg, sokfelé sérül a demokrácia, a hidegháború szelleme kísért, a mozi pedig háttérbe fog szorulni a streaming miatt.

A Portfolio oldalán az olvasható, hogy az olaj ára éppen egy évtizede, 2008 júliusában érte el az abszolút csúcsát. A több mint 140 dolláros árfolyam azóta megfeleződött, a magyarországi árak azonban még mindig 20-25 százalékkal magasabbak, mint akkor. A portál szerint a jelenség okát elsősorban a forint dollárral szembeni gyengülésében, valamint az üzemanyagot terhelők adók emelésében kell keresni.

A Pénzcentrum arra hívja fel a figyelmet, hogy a munkáltatók egyre több irodai alkalmazott munkarendjét minősítik kötetlenné, ami elsőre jól hangzik, ugyanakkor nem árt tudni, hogy az ilyen dolgozók nem jogosultak bérpótlékra.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
1. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
2. rész
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást