Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Komoly vádak érték a jövő évi költségvetést

Infostart / InfoRádió - Sigmond Árpád
2018. július 20. 17:33
Az ellenzéki pártok egyike sem elégedett az elfogadott büdzsével.

A jobbikos Z. Kárpát Dániel szerint a jövő évi büdzsé engedi tovább foszladozni a szociális védőháló maradékát és nem ad válaszokat a XXI. századi kérdésekre. „Nem kapnak válaszokat a kivándorolt vagy kivándorlás előtt álló fiatalok, a devizahitel-károsultak, a lakhatási szegénységtől sújtottak, illetve idős, egyedül élő honfitársaink sem” – fogalmazott.

A politikus szerint milliós nagyságrendben maradnak ki a kedvezményezettek közül olyanok, akiknek a megsegítésére lenne forrás a költségvetésben.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője korábban a költségvetés parlamenti vitájában jövőellenesnek nevezte a tervezetet. „Bent ragad abban a múltbéli gondolkodásmódban, amit önök következetesen gyakorolnak” – értékelte a képviselő. „Olyan társadalomfilozófiát követnek, hogy akinek több pénze van, annak jusson több, akinek pedig kevesebb, ők az elosztási rendszerből sokkal kevesebbhez jutnak hozzá, mint azok akiknek amúgy is jobban megy” – tette hozzá.

Az LMP-s Csárdi Antal hasonlóképp látta: „ez a költségvetés szétszakítja a társadalmat a jómódúakra és a szegényekre. Ez a költségvetés nem ad választ semmilyen olyan kérdésre, amivel a magyar társadalom ma szembe néz. Ráadásul a biztonság költségvetésének nevezik és sajnos a biztonság sincs benne garantálva” – fogalmazott.

Varjú László a DK részéről korábban a kiszámíthatatlanság, a bizonytalanság és a toporgás büdzséjének nevezte a tervezetet, Burány Sándor pedig a Párbeszéd képviselőjeként egy igazságtalan ország költségvetésének.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Ellenzéki reakció a költségvetésre
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást