Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Attila

Patkányok lepték el a békásmegyeri panelek környékét

Infostart
2018. július 18. 06:58
Féltik a kisgyerekeket a környéken élők. Július elsejétől már nem a Bábolna Bio végzi az irtást.

Óbudán, a Ma­dzsar Jó­zsef utcai csa­ládi házas ré­szen sö­té­te­dés­kor sokan lát­ták, hogy a rág­csá­lók nyü­zsög­nek az utcán – írja a Ripost. Az egyik lakó több mint 30 patkánylyukat mutatott meg a lap munkatársának és elmondta, hogy a házzal szemben álló zajvédő fal alá költözhettek be a rágcsálók. Szerinte talán a piac átalakítása miatt menekültek ide, mert onnan kiszorultak.

A lapnak nyilatkozó szakértő elmondta, hogy a patkány a panelházak pincéjét szereti, ott talál olyan zugokat, ahová be tud bújni. A vécén csak nagyon régi házakban jön fel, mert a bűzelzárón nem tud átjutni. A zajvédő falban ugyanakkor jól érzi magát, főleg, ha van benne hungarocell, mert akkor jó fészket tud csinálni magának.

A szakember lehetségesnek tartja, hogy egy építkezés miatt új helyet kerestek az állatok, mert megijedtek a munkagépektől. A patkány nagyon szereti a diót, ahol van diófa és farakás, oda jó eséllyel befészkeli magát.

Aki Budapest határán belül patkányt észlel, kérheti az ingyenes irtást. Ezt a szolgáltatást évtizedekig a Bábolna Bio Kártevőirtó Szolgáltató Kft. végezte, július 1-jétől azonban már nem ez a cég az illetékes.