Bajban a német autóipar - lapszemle

Infostart
2018. július 9. 08:35
A Világgazdaság beszámol arról, hogy a német autógyártás végét is jelentheti, ha tovább szigorodik az újonnan forgalomba helyezett járművek károsanyag-kibocsátási normája. A Népszava arról ír, hogy országszerte egyre több a térfigyelő kamera.

A Világgazdaság beszámol arról, hogy a német autógyártás végét is jelentheti, ha tovább szigorodik az újonnan forgalomba helyezett járművek károsanyag-kibocsátási normája. Az Európai Bizottság 2030-tól további legalább 30 százalékkal csökkentené a 2021-től érvényes normát, ezzel a Volkswagen konszern üzemi tanácsának elnöke szerint a németországi autógyártásnak akár búcsút is lehet mondani.

A Portfolio szerint az órákon belül várható inflációs adatokba beleremeghet a forint. A hazai statisztikákat a szokásosnál nagyobb figyelem övezi majd, mivel a várakozásokat felülmúló, gyorsan emelkedő infláció esetén a Magyar Nemzeti Banknak egyre nehezebb dolga lesz hitelesen azt kommunikálni a piaci szereplők irányába, hogy neki van igaza az inflációs pályát illetően. Emiatt a forint árfolyamában is nagyobb mozgásokra kell felkészülni – írja a portál.

A Pénzcentrum számításai szerint még mindig drágább egy horvátországi tengerparti nyaralás, mint a balatoni üdülés. Ennek oka, hogy bár a magyar tengernél jelentősen nőttek az árak - főleg az ételeké a strandokon – Horvátországban többe kerül a szállás és a benzinre költött pénz is emeli a nyaralás összköltségét.

A Népszava arról ír, hogy országszerte egyre több a térfigyelő kamera, pedig az európai adatvédelmi biztosa szerint csak „végső megoldásként” szabadna használni a köztéri megfigyelést. A bűnmegelőzés mellett a bírságolásból származó bevétel is fontos szempont a kamerák kihelyezésekor.

A Magyar Idők arról számol be, hogy kedden előkészítő üléssel kezdődik a kémkedéssel és költségvetési csalással vádolt Kovács Béla európai parlamenti képviselő pere, a Budapest Környéki Törvényszéken. A vád szerint a Jobbik volt tagja a bűncselekményeket az Európai Unió intézményei ellen követte el, a kémkedés végső célja pedig az volt, hogy belülről bomlassza az uniót.