Pánik Abonyban: az általános iskolába is bemászott egy medve

Infostart
2018. június 5. 10:13
A Szolnokhoz közeli Abonyban bukkant fel újra egy medve, benézett egy-két házba, és az általános iskolán keresztül távozott a városból.

A Pest megyei Abonyban különösen kezdődött a hét: hétfő hajnalban egy medve békésen bandukolt a házak között, majd a helyi általános iskola kertjén át távozott. Egy helybéli férfi furcsa mozgásra lett figyelmes: egy medve sétált az úton. Az állat ránézett, és elfutott az ellenkező irányba – írja a Bors. A férfi attól tartott, nehogy bárki véletlenül belefusson az egyméteres jó­szágba.

Hiába hívta a rendőröket, nem vették komolyan, azt kérdezgették tőle, nem kutyát látott-e.

Volt, aki először valóban kutyának nézte az állatot, leugrott a biciklijéről, és akkor vette észre, hogy medvével találkozott. Szerencsére a vadállat épp akkor egyetlen kapaszkodással átugrotta az iskola kerítését. Hétfő délutánra a rendőrök is kiszálltak a helyszínre, kétszer is körbejárták az oktatási intézményt, de nem találták a medve nyomait.

Május-júniusban van a medvék párzási időszaka, ilyenkor akár több száz kilométert is bejárnak.

Több mint egy hete is láttak egy medvét Somoskőújfalun, azóta gyakorlatilag kétnaponta bukkant fel valahol. Pétervásárán, Kálon, Füzesabonyban is feltűnt.