Nyitókép: Kallos Bea

Nyári veszélyhelyzetek - itt a megoldás

InfoRádió
2018. június 2. 11:00
A törölközős álcázásnál jobb az értékmegőrző a strandokon, ha pedig koncertjegyet veszünk, legyünk szemfülesebbek a hamisítóknál.

Kezdődik a fesztiválszezon, sok a jegyüzér, a hamisító, ezért fontos, hogy a jegyet interneten, a hivatalos oldalon keresztül vegyük meg, a helyszínen pedig a pénztárban vásároljunk.

Az utcán az utolsó pillanatban vásárolt, olcsónak tűnő, vagy éppen rendkívül drága jegyek gyakran hamisak.

Ha elengedjük a gyermekünket egyedül egy fesztiválra, érdemes átbeszélni vele előtte, hogy milyen helyzetekbe kerülhet, milyen következményei lehetnek, ha alkoholt iszik, mit tegyen, ha kábítószert kínálnak neki, legyen tisztában a következményekkel - mondta az Inforádióban Németh Ágnes rendőr ezredes, az ORFK Bűnügyi Főosztályának bűnmegelőzési osztályvezetője.

A nyári szezonban arra is nagyon oda kell figyelni, hogy

soha ne hagyjunk gyermeket, kutyát nyáron az autóban.

"Aki ilyet lát, először hívja a 112-es segélyhívót, csak utána kezdjék keresni a tulajdonost, mert a legfontosabb, hogy ki tudjuk szabadítani a gyereket vagy kutyát a kocsiból" - mondta Németh Ágnes.

Az ezredes arra is felhívta a figyelmet, hogy szabadstrandra csak annyi értéket vigyünk magunkkal, amennyi okvetlenül szükséges, mert a törölközővel letakart érték szabad préda.

"Azt javasoljuk, ne vigyünk magunkkal olyan értéket, amelyet védenünk kell, vagy menjünk nagyobb társaságban, és mindig legyen valaki, aki figyel a holminkra. A fizetős strandokon pedig használjuk az értékmegőrzőt" - figyelmeztetett Németh Ágnes.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Strandlopások, hamis fesztiváljegyek
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást