Nyitókép: Pexels

Kérdéses, hogy sikeres lesz-e az oroszországi futball világbajnokság

Infostart / InfoRádió - Szabó S. Gergő
2018. május 30. 20:12
A dopping nem a szurkolók ellen, hanem értük van - vélekedett az InfoRádió Aréna című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász. A szakértő arról is beszélt, hogy az is meghatározza a oroszországi világbajnokság sikerességét, hogy a házigazda orosz nemzeti együttes meddig lesz versenyben.

Az élsportolók a siker mellett a szurkolók érdekében kockáztatják az egészségüket a doppingszerekkel - hangsúlyozta az InfoRádió Arána című műsorában Dénes Ferenc sportközgazdász, aki kiemelte, hogy a labdarúgásban kevés doppingesetről tudni.

A dopping nem a fogyasztók és a szurkolók ellen, hanem értünk van.

Azért teszik ki kockázatnak az egészségüket a sportolók, mert a szurkolók közvetve nyomást gyakorolnak rájuk.

Miközben a futballisták a végkimerülésig hajtják magukat, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség kevés ellenőrzést végez. Ha egy valaki sok kávét fogyaszt, akkor előbb-utóbb mindenkinek eszébe jut, ha saját egészségünkért ilyen szereket fogyasztunk, akkor ezt miért tiltjuk meg a sportolóknak - vélte a sportközgazdász.

Dénes Ferenc arról is beszélt, hogy mekkora az oroszországi labdarúgó-világbajnokság költségvetése és nyereséges lehet-e a torna.

"Most azt mondják, ez 12-13 milliárd dollár között mozog. Ezt a sport-infrastruktúra fejlesztésére, a szervezési költségekre és a kapcsolódó beruházásokra fordítják.

Szakértők szerint kétséges hogy megtérül-e a ráfordított összeg.

A sportközgazdász kiemelte, hogy az is meghatározza a vb sikerességét, hogy a házigazda orosz nemzeti együttes meddig lesz versenyben.

"Ha a televízió előtt ülők üres székeket látnak, akkor elgondolkoznak azon, hogy ők miért nézzék a meccseket.

Sokat számít a házigazda csapat szurkolóinak jelenléte, ezért előfordulhatnak kétes bírói ítéletek" - mondta. A szakértő hangsúlyozta,

a nézők számára a top-válogatottak szereplése a legvonzóbb.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Dopping és a foci
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást