Palkovics: Magyarország nem az összeszerelő üzemek országa - lapszemle

Infostart
2018. május 24. 07:25
A Portfolio a forint árfolyamával foglalkozik, a Magyar Idők egy balassagyarmati programról számol be.

A Világgazdaságban interjút olvashatnak az innovációs és technológiai miniszterrel. Palkovics Laszló szerint nem igaz, hogy Magyarország az összeszerelő üzemek országa. A tárcavezető hangsúlyozta, gondot okoz, hogy számos magyar cég cégnél nincs igény saját termékek fejlesztésére, pedig ha ez nem valósul meg, akkor hiába támogatják az innovációs folyamatokat.

A Magyar Időkben arról lehet olvasni, hogy hiányszakmák betöltésére indítanak ösztöndíjprogramot a Nógrád megyei Balassagyarmaton. A kezdeményezéssel évente húsz balassagyarmati lakóhelyű és húsz a városba költöző, 18–35 év közötti fiatalt támogatnak havi százezer forinttal. Angoltanárként, villanyszerelőként, nehézgépkezelőként, gyógypedagógusként vagy szakorvosként komoly jövőt ígér bárkinek a határmenti város, de ingyentelek jár a nagycsaládosoknak is.

A Népszava arról ír, hogy Magyarországon járt Jane Goodall. A világhírű etológus, környezetvédő egy konferencián úgy vélekedett, hogy az állatok sokkal, de sokkal értelmesebbek annál, mint az emberek gondolják. Kiemelte, hogy egyes becslések szerint óránként sok hektárnyi esőerdőt égetnek fel a Földön, hogy olajpálmát telepítsenek a helyére, ez szerinte nagy károkat okoz az állatoknak, és erősíti az üvegházhatást.

A Portfolio a forintárfolyam változásáról közöl összeállítást. A portál hangsúlyozza, hogy Magyarországon mindenkit érint a forintárfolyam változása, ezért nagy érdeklődés övezi a mostanihoz hasonló, mélypontot jelentő, eseteket. Egyes szakértők szerint lehet biztosan előrejelezni az aktuális a forintárfolyamot, mert. ma senki nem tudja megmondani, hol lesz a árfolyam egy hónap múlva. A magyar fizetőeszköz keresztárfolyama nemrég kétéves mélypontja közelében járt.

A Pénzcentrum cikke szerint egyáltalán nincs vésztartaléka a magyaroknak. Egy friss kutatás szerint a háztartások szintjén a kisebb váratlan kiadások fedezetére átlagosan 300 ezer forintra lenne szükség és mindössze a családok 34 százaléka mondta azt hogy van akkora megtakarításuk, ami elegendő a váratlan kiadások finanszírozására. Befolyásolja a megtakarítási szintet, hogy mennyien élnek az adott családban, a településtípusok esetén is jelentős különbségek vannak, de ennél is nagyobb eltérés van az iskolai végzettség alapján.