Ők lesznek a Fidesz országgyűlési tisztségviselői és bizottsági elnökei

Infostart
2018. május 4. 10:55
A Fidesz-frakció 117 parlamenti képviselője egyhangú döntést hozott arról, hogy Kocsis Máté legyen a képviselőcsoport vezetője az új ciklusban.

A Fidesz frakcióvezető-helyettesének Selmeczi Gabriellát, Balla Györgyöt, Halász Jánost, Kubatov Gábort, Zsigó Róbertet, Bánki Eriket, Németh Zsoltot, Hende Csabát és Bóna Zoltánt választották az alakuló ülésen.

A képviselők döntöttek a bizottsági elnöki posztok kormánypárti jelöltjeiről is. A külügyi bizottság élére Németh Zsoltot, a gazdasági bizottság elnökének Bánki Eriket, az igazságügyi bizottság elnökének a KDNP-s Vejkey Imrét, a honvédelmi és rendészeti bizottság vezetőjének Kósa Lajost, a nemzeti összetartozás bizottság elnöki posztjára Pánczél Károlyt, a kulturális bizottság élére Pósán Lászlót, az európai ügyek bizottsága elnökének Hörcsik Richárdot jelölik, a mezőgazdasági bizottságot pedig Font Sándor vezetheti - mondta Kocsis Máté.

Az Országgyűlés elnökének továbbra is Kövér ­Lászlót, alelnökének Lezsák Sándort és Jakab Istvánt jelöli a Fidesz-frakció, míg a törvényalkotási bizottság elnökének Hende Csabát. Jegyzőnek Gelencsér Attilát, Szűcs Lajost, Tiba Istvánt és Bodó Sándort delegálja a Fidesz.