Nyitókép: Pexels

Megkezdődött a magyar egészségügy legnagyobb egyeztetése

Infostart / InfoRádió - Déri Ágota
2018. április 24. 13:08
Kedden kezdődik a Magyar Kórházszövetség harmincadik kongresszusa Egerben, az egészségügy képviselői az ágazat legfontosabb kérdéseiről egyeztetnek.

„A magyar egészségügynek ez a legnagyobb ilyen rendezvénye, találkozópontja” – mondta az InfoRádiónak Velkey György, a szövetség elnökhelyettese az Egerben megrendezett kongresszusról, melyre ezernél több résztvevőt várnak.

Négy napon át, három szekcióban tárgyalják meg az ágazatot érintő témákat.

„A legfőbb kérdések: az egészségügyben dolgozó munkatársak kérdése; külön, egy nagy szekcióban – egy teljes délelőttöt – foglalkozunk az ápolók kérdéseivel, életpályájával, szakdolgozói képzésekkel és egyebekkel; ugyanígy egy teljse délelőtt az orvosi rezidens képzéssel és az orvosi migrációval, életpályával foglalkozik” – emelte ki a szövetség vezetője, aki fontosnak tartja a betegek jóérzését, az orvos és beteg közti kommunikációt, a betegségértést is. De beszélnek a klinikai gyógyszerészetről, a gazdaságról, a technológiai újdonságról, a várólistákról és a béremelésekről is.

A szakma képviselői mellett döntéshozók is bekapcsolódnak az egyeztetésekbe. Egyes szekciók azzal fejeződnek be, hogy az ülést levezető elnökök, témafelelősök megfogalmazzák az elhangzottak konklúzióját,

a szerdai közgyűlésen pedig a szövetség állásfoglalást ad ki az egészségügy állapotáról, melyben javaslatok is szerepelnek majd

– magyarázta az elnök.

A Magyar Kórházszövetség a Három Királyfi, Három Királylány mozgalommal létrehozott egy díjat, mellyel azokat a kórházakat ismerik el, ahol a munkatársak és a betegek szempontjait figyelembe véve a családokra különösen odafigyelnek – tájékoztatott Velkey György.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Megkezdődött a magyar egészségügy legnagyobb egyeztetése
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást