Nagy tételben vásárolják a jelzálogleveleket - lapszemle

Infostart
2018. április 18. 08:18
Többet költenek a magyarok nyaralásra, de belföldön.

A Magyar Idők arról lehet olvasni, hogy 12 és fél százalékkal nőtt a szállásra, pihenésre fordított átlagos költés mértéke az első negyedévben, a legtöbb magyar belföldön nyaral idén. A Szallas.hu friss adatai szerint idén a hosszú hétvégék kivételes gyakorisága, illetve a lakosság elkölthető jövedelmének emelkedése miatt a szakértők egész évben jelentős bővülést várnak a magyarországi utazási piacon.

A Világgazdaság arról ír, hogy nagy tételben vásárolják a jelzálogleveleket. A lap kiemeli, hogy az idén már kilenc jelzáloglevél-aukciót tartottak a magyar jelzálogbanok olyan hitelpapírokból, amelyek megfelelhetnek a Magyar Nemzeti Bank programja feltételeinek. Az értékpapírokkal, amelyeket bevezettek a tőzsdére, összesen 110 milliárd forint forrást vontak be.

A Portfolio az informatikusok fizetéséről készített összeállítást. A portál hangsúlyozza, hogy a szakmán belül a 250 ezer forinttól, a 800 ezren át, egészen az 1,8 millió forintos havi fizetésig is lehet keresni. A szakértők szerint a magyar gazdaságból akár 60 ezer informatikus is hiányozhat, emiatt a bértárgyalásokon gyre magasabb összegeket mernek kérni a pályakezdők is. A legfontosabb elvárások között van a nyeltudás és a szakmai tapasztalat.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást