Nyitókép: Pixabay

Kampányzárók délutánja

InfoRádió
2018. április 6. 10:52
A Fidesz és a baloldal is ma tartja meg a kampányzáró rendezvényét, a Jobbik azonban nem hirdetett meg ilyet.

A Fidesz és a KDNP ma délután öt órakor, Székesfehérváron tart kampányzárót. A Városház téren Cser-Palkovics András polgármester és Vargha Tamás képviselő-jelölt után Orbán Viktor mond beszédet. Ezt a miniszterelnök jelentette be az Echo Tv-ben.

"Székesfehérváron pénteken délután tartjuk az országos kampányzárónkat, ami egy magyar kampányzáró, vagyis nem lezárja a kampányt, hanem megnyitja annak utolsó szakaszát. A régi bölcsesség szerint az amerikai nem köszön, de elmegy, a magyar elköszön, de marad.

Mi is úgy zárjuk be a kampányt, hogy arra hívjuk fel az embereket, hogy még kampányoljanak a hátralévő két napban,

és hozzanak el mindenkit, maguk is menjenek el, és hozzák el minden ismerősüket, akiknek fontos Magyarország jövője, és utána a Jóisten kezében vagyunk mindannyian" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök.

Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester szerint a Fidesz-KDNP kampányzáró rendezvényének lesz egy meglepetésvendége is. Azt nem árulta el, hogy kicsoda, de nem kizárt, hogy Jaroslaw Kaczynski, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság párt elnöke lesz az, ő ugyanis éppen ma látogat Magyarországra, hogy részt vegyen a szmolenszki légi katasztrófa emlékművének felavatásán.

Az MSZP és a Párbeszéd is ma délután öt órakor tart kampányzárót Budapesten, az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, ahol Kunhalmi Ágnes, a szocialisták budapesti elnöke, Molnár Gyula, a párt országos elnöke és Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt mond beszédet.

A Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc egy órával korábban, délután négykor az újlipótvárosi Szent István parkban várja a párt szimpatizánsait. Az LMP kampányzárója is a 13. kerületben lesz ma délután négy órától: a párt miniszterelnök-jelöltje, Szél Bernadett egy szállodában beszél majd a kampány tanulságairól és a választás tétjéről.

A Jobbik egyelőre nem hirdetett meg országos kampányzárót.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Országos kampányzárók
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást