Nyitókép: Kollányi Péter

Nagyszombaton kezdődik a balatoni hajózási szezon

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt
2018. március 31. 12:49
Húsvétkor megkezdődik a hajózási szezon a Balatonon. A Balatoni Hajózási Zrt. néhány újítással, de változatlan árakkal várja a kompok és a sétahajók utasait - mondta az InfoRádiónak a társaság értékesítési és forgalmi igazgatója, Dónucz László.

A Budapesti Hajózási Zrt. azzal a céllal hozta létre a Bahart ügyfélközpontot, hogy a személyhajózást, kompközlekedést és majd később a vitorlás kikötői ágazatot is kiszolgálja - erről számolt be Dónucz László a társaság értékesítési és forgalmi igazgatója.

"Létrehoztuk a Bahart infóvonalat, ez a 84-es körzet 310-050-es számon lesz elérhető."

Ezen a számon 4 munkaállomáson várják az ügyintézők a hívásokat, akik teljes körű tájékoztatást tudnak nyújtani a személyhajókkal, és a kompközlekedéssel kapcsolatos menetrend információkról.

Minden évben hagyományosan húsvétkor indul a balatoni hajózás, ezzel a történelmi hagyománnyal idén sem szakított a Budapesti Hajózási Zrt.

Dónucz László elmondta, hogy március 31-én, nagyszombaton indul a hajózási szezon, amely egyébként már a 172. hajózási szezon.

A menetrend szerinti járatok ezen a hétvégén sűrűbben fognak járni, mint egyébként:

  • A Fonyód - Badacsony útvonalon naponta öt járatot fogunk indítani
  • A Siófok - Balatonfüred - Tihany útvonalon naponta négyszer közlekednek a menetrendi hajóink

- tette hozzá a szakértő.

Több kikötőben sétahajó szolgáltatás is lesz az ünnepi hétvégén. A vasárnapi-hétfői napon pedig Siófokon és Füreden néhány indulási időpontban még meglepetés programok is várják a húsvéti időszakra érkező vendégeket.

Az árak tekintetében nincs változás, jó hír az utazóközönségnek, hogy

a szolgáltatások ára ugyanannyi lesz, mint 2017-ben.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Húsvétkor kezdődik a balatoni hajózási szezon
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást