Nyitókép: Turbéky Eszter

Egy lépéssel közelebb a drágább taxizáshoz

Infostart
2018. március 30. 12:33
Zöld utat kapott a fővárosi taxis tarifaemelés - tudatta az Országos Taxis Szövetség.

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes kerekasztal beszélgetést hívott össze, melyen a taxi-társaságok képviselői, taxisofőrök, valamint a szakmai érdekképviseleti szervezetek, a BKIK Ipari Tagozat, a Budapest Közút és a BKK képviselői is részt vettek. A megbeszélés témája a taxisokat sújtó egyre nagyobb költségek miatti tarifa díjának mérsékelt emelése volt - közölte az Országos Taxis Szövetség.

Az érdemi tárgyalások megkezdése előtt az Európai Taxis Egyesület vezetői kivonultak a tárgyalóteremből, jelezvén, hogy a továbbiakban nem kívánnak részt venni a szakmai egyeztetésen.

A Budapest Taxi képviselőjének kivételével a jelenlévők egyöntetűen támogatták a már korábban benyújtott tarifaemelés mértékét, így azt a főpolgármester-helyettes a továbbiakban egységes szakmai javaslatnak értékelte. Ezzel a szakmai egyeztetések a végéhez érhettek, és az egységes javaslat a közeljövőben a fővárosi közgyűlés elé kerülhet.

„ Az OTSZ által képviselt taxi-társaságok és a több ezer egyéni taxis-vállalkozó egyaránt fontos lépésként értékeli a szakmai döntést, hiszen az egységes tarifa 2013-as bevezetése óta a taxisok költségei jelentősen megemelkedtek” – mondta el Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke. Hozzátette: ezzel a lépéssel közelebb jutottak ahhoz, hogy a taxizás a jövőben minél többeknek nyújtson átlátható és vállalható megélhetést.