Pánik Ferihegyen - menekültek az egyik repülőgép utasai

Infostart
2018. március 23. 10:42
Felfújható csúszdákon keresztül kellett kimenteni az utasokat egy hajnalban induló repülőgépről. Az akció során egy ember súlyos fejsérülést szenvedett – értesült a Magyar Nemzet repülőtéri forrásokból.

A lap információi szerint az egyik utasokkal teli gépet vontatni készültek, ám a vontatást végző gépből származó füst a repülőgép már bekapcsolt hajtóművein keresztül pillanatok alatt az utastérbe jutott, ahol pánik alakult ki.

Az utasok mentése a hazánkban jobbára csak filmekben látott módon, illetve a felszállás előtti biztonsági bemutatóból ismertetettek szerint kezdődött meg: a vészkijáratokon keresztül, felfújható gumicsúszdákon hagyhatták el a repülőt az utasok. Az egyik utas kiesett a csúszdából, azonnal kórházba szállították.

A lap szerint a szerencsétlenül járt gép a Smart Wings légitársasághoz tartozik. Először úgy tudták, az El Al izraeli légitársaság járatára szólt az utasok jegye, de később kiderült, hogy a szóban forgó gép az Israir 6H716-os járata volt, amit a Travel Service üzemeltet (csakúgy, mint a cseregépet adó Smart Wingst).