eur:
394.19
usd:
370.85
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Török Gábor: nincs egyértelmű kihívó

Török Gábor: nincs egyértelmű kihívó

Még mindig nincs egyértelmű kihívója ellenzéki oldalról Orbán Viktor miniszterelnöknek – vélekedett Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.

2010 óta az ellenzéki oldalon nem sikerült eldönteni, hogy melyik párt a kormánypártok legfőbb kihívója, és ez továbbra is nyitott kérdés – vélekedett Török Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. A politikai elemző szerint

a kihívó szerepéért is hosszan elhúzódó verseny alakult ki,

amelynek a közvélemény-kutatások alapján nincs egyértelmű végeredménye.

Az ellenzéken belül négy olyan erő van, amely okkal pályázik arra, hogy parlamenti mandátumokat fog szerezni: a Jobbik, az MSZP, a DK és az LMP. Mivel nincs egyértelmű kihívó, ezért nem mondhatjuk ma azt, hogy az ellenzék, hanem többesszámban kell használnunk ezt a fogalmat és ellenzékekről kell beszélnünk - fejtette ki.

Török Gábor azonban a sokszínű ellenzéki erő mellett is

elképzelhetőnek tartja a Magyarországon eddig szokatlan koalíciók megalakulását

adott esetben.

„Abban nem nagyon van kétség bennem, hogy ha elméletileg előállna egy olyan helyzet, amikor az ellenzéknek, az ellenzéki politikai erőknek többségük van a magyar parlamentben, akkor lehet, hogy megkísérelnék a kormányalakítást” - mondta Török Gábor, ám hozzátette: azt megítélni, hogy mindez kormányképes kabinethez vezetne-e már sokkal nehezebb kérdés.

„Nagyon nehéz lenne mondjuk egy Jobbik-MSZP koalíciót elképzelni, nem véletlen, hogy a választási együttműködés is nehezen elképzelhető mai állapotában ezen két politikai erő között, de látni ilyenre is példákat” - vélekedett.

A politikai elemző kiemelte: azt sem zárja ki, hogy a Fidesz az MSZP-vel kormányozzon, vagy a Jobbikkal vagy az LMP-vel, pedig végiggondolva elképzelhetetlen távolságok vannak a pártok között. Ha tehát a mai kormánypártoknak hiányozna néhány mandátum a kormányalakításhoz, vélhetőleg megállapodnának valamelyik jelenlegi ellenzéki erővel, hiszen – mint Török Gábor mondta – külföldön számtalan példát találni hasonlóra, mivel a politika nem szeretetről, hanem az érdekekről szól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×